Köyümüz Hakkında Bilgi

KURUDERE,Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine bağlı bir köydür.
Eski adı      :Korudere’dır.

İlçe          :Pınarhisar  İl:Kırklareli
Köy Muhtarı : Muhammet FİLİZFİDAN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon           : 0 288  655   40  22
Cep Telefonu     :

Demografik Bilgiler:
İle uzaklığı         :40 km
İlçeye uzaklığı     :20 km
Rakım               :370 m

Kültür:
KURUDERE KÖYÜNDE EN ÇOK YAPILAN YEMEKLERDEN BİRİ KURUFASULYEDIR. Hemen yanı başından Fatmakaya Tepesi ve Kale Tepesi'nden doğan manastır dere geçer. Şu anda Poyralı ile birlikte Pınarhisar'ın en güzel görünüme ait köylerinden birisidir. Orman ve Ova yapısını birarada yaşatan ender köylerdendir. Köyde hayvancılık ve tarımcılık başta olmak üzere köy kooperatifinin düzenlediği makta ile orman emekçisi sayısı da hızla artmıştır. Çok sayıda piknik alanına sahiptir. Bunlardan en çok bilineni Kocabuzağılık Mevkidir. Burada ayrıca köyün futbol sahası da bulunmaktadır. Istaranca Ormanları'nın eteklerinde yer alan bu köy her mevsim gidilip görülmesi gereken güzelliklere sahiptir..

Coğrafya:
Kırklareli iline 40 km, Pınarhisar ilçesine 20 km uzaklıktadır.

Nüfus:
2007:
2000:605
1997:600

İklim:
Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Ekonomi:
Köyün   büyük bölümü büyük ve küçük baş hayvancılık ve tarımla uğraşmaktadır.Yaz aylarında  ise kooperatıfın düzenlediği  makta  adında orman kesimlerine kooperatıf uyeleri giriyor ve köy 2004 yılından günümüze yaklaşık ekonemisi      %75 ilerleme göstermiştir.

Muhtarlık:
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre  Köy Muhtarları:
2004 - Mehmet Altaytaş  İletişim:  6554022

Alt   Yapı  Bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır.   Köyün  hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.